• Op reis in je eigen stad! #ontdekdordrecht tips & hotspots

 • DORDRECHT
  Venuslaan 1
  € 845.000kosten koper
  Er zijn in heel Sterrenburg weinig meer tot de verbeelding sprekende panden dan deze woonboerderij op de voormalige 17e- eeuwse buitenplaats ‘Zuidwijk’. Het is waarschijnlijk het oudste huis van Sterrenburg (ca. 1688, waarbij de oorspronkelijke bebouwing gesticht is tussen ca. 1632 en 1673)!...
  Er zijn in heel Sterrenburg weinig meer tot de verbeelding sprekende panden dan deze woonboerderij op de voormalige 17e- eeuwse buitenplaats ‘Zuidwijk’. Het is waarschijnlijk het oudste huis van Sterrenburg (ca. 1688, waarbij de oorspronkelijke bebouwing gesticht is tussen ca. 1632 en 1673)!

  De woonboerderij is een onderdeel van de bebouwing van wat ooit het landgoed/de buitenplaats ‘Zuidwijk’ was, gelegen tussen de Zuidkil en de Zuidendijk. ‘Zuidwijk’ is gelegen in de in 1917 ingepolderde Zuidpolder. De woonboerderij vormt de tastbare herinnering aan het polderlandschap van voor de aanleg van de woonwijk Sterrenburg I. Op de oudst bekende kaart uit 1673 is de buitenplaats al te zien. Op meerdere wijzen was de buitenplaats toegankelijk; via een entreelaan vanaf de Oudendijk (nu het Steve Bikopad) en vanaf de Zuidendijk door het Laantje van Zuidwijk/Toon in ‘t Veld (nu het Deimospad). De oorspronkelijke opzet en grootte van deze voormalige buitenplaats is heden ten dage niet meer voor te stellen.

  Het vooraanzicht met de kastanjeboom, de grindverharding, de contouren van de woonboerderij met natuurlijk het karakteristieke torentje en het aangebouwde schuurgedeelte spreken natuurlijk tot een ieders verbeelding. Je zou zo elke dag je ‘erf’ op rijden……………..

  Het pand beschikt naast de woonkamer o.a. over een dichte eetkeuken, een bijkeuken, een slaapkamer en een badkamer op de begane grond, alsmede een grote inpandige schuur/ berging. De eerste verdieping bestaat uit 3 slaapkamers en de grote zolderruimte boven de grote inpandige schuur/ berging. De tweede verdieping van het woongedeelte bestaat uit eveneens een grote bergzolder.

  De grote zolders bieden perspectief om deze bij de woonruimte te betrekken en de verspring aan de achterzijde nodigt uit om de footprint van de begane grond te vergroten met ca. 80 m².

  Uniek pand om met een groot gezin te bewonen of als meergezinswoning te fungeren, maar welke ook geschikt te maken is als ‘kangoeroewoning’ om zorg te kunnen verlenen aan inwonende ouders of kinderen. De combinatie ‘wonen-werken aan huis’ behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden (kantoor/praktijk/ studio/ salon etc.). En natuurlijk is het van huis uit een familiehuis bij uitstek met veel inpandige ruimte voor bijvoorbeeld hobbymatige doeleinden.

  U leest het, dit huis is niet specifiek te rubriceren. Afhankelijk van uw woonwensen kunt u het ‘custom-made’ maken! Om u een beetje ‘op weg te helpen’ zijn er aan deze presentatie enkele visuals toegevoegd die u een richtinggevend idee geven.


  INDELING:
  Begane grond woning
  - Entree, hal, open steektrap naar 1e verdieping, deur naar woonkamer, slaapkamer 1 en badkamer;
  - Woonkamer met 2 deuren naar de keuken, 3 gevelkozijnen, gecreëerd niveauverschil tussen voor en achterzijde, gedeeltelijk boardplafond/ gedeeltelijk balkenplafond, inbouwkast;
  - Slaapkamer 1 aan de voorzijde met 3 gevelkozijnen, balkenplafond;
  - Badkamer met 1 gevelkozijn, gedeeltelijk betegelde wanden, plavuizen vloer, wit sanitair, wastafelmeubel, ligbad, toilet, opstelplaats wasmachine/ wasdroger, inbouwkast;
  - Dichte eetkeuken met 2 gevelkozijnen, recht keukenblok met dubbele rvs spoelbak, betegelde achterwand, onderkasten en laden, app.: inductiekookplaat en een vaatwasser, inbouwkast, deur naar entree schuurgedeelte.

  Begane schuurgedeelte
  - Entree, hal met balkenplafond, trap naar zolder en trap naar kelder, meterkast, deur naar bijkeuken;
  - Bijkeuken met een buitendeur, 1 gevelkozijn, balkenplafond, 2 vaste kasten, eenvoudig keukenblokje met enkele spoelbak, deur naar toilet;
  - Toilet met gedeeltelijk betegelde wanden, tegelvloer, wit sanitair;
  - Berging met een buitendeur, 3 kleine gevelkozijnen, balkenplafond, oud keukenblokje en krachtstroomaansluiting.

  Eerste verdieping woning
  - Gang met 2 kleine raampjes, balkenplafond, eenvoudig werkblad met enkele spoelbak;
  - Slaapkamer 2 aan de voorzijde met 1 gevelkozijn, balkenplafond;
  - Slaapkamer 3 aan de voorzijde met 1 gevelkozijn, een balkenplafond en een vaste kast;
  - Slaapkamer 4 aan de voorzijde (grootste) met 1 gevelkozijn, balkenplafond, wastafel (beige) met toebehoren, open steektrap naar zolder woning, deur als ‘doorsteek’ naar de zolder van het schuurgedeelte;

  Zolder woning
  - Bevloerde bergzolder met een nokhoogte van ca. 3.65 m. (ca. 1.94 m. onder trekbalken), dakkapel voorzijde, torenconstructie.

  Zolder schuurgedeelte
  - Bevloerde bergzolder met een nokhoogte van ca. 4.40 m. (ca. 2.03 m. onder trekbalken), 2 dakramen, opstelplaats cv-combiketel;
  - Zolderkamer/ slaapkamer 5 aan de linker zijkant met een toogkozijn.

  OVERIGE INPANDIGE RUIMTE
  - Kelder, ca. 3.15 x 2.78 m., hoogte ca. 1.81 m.

  BUITENSHUIS
  - Voortuin: ca. 19.00 x 40.00 m., gesitueerd op het zuiden.
  - Strook tuin links: ca. 10.00 m.
  - Achtertuin: ca. 9.00/ 5.00 m. x 40.00 m., gesitueerd op het noorden.
  - Strook tuin rechts: ca. 1.00 m.

  De tuin rondom is o.a. voorzien van grind, gras, borders, 2 kastanjebomen en een notenboom.
  Er is ruimte genoeg om meerdere auto’s op eigen erf te parkeren.


  AFMETINGEN/ OPPERVLAKTEN
  Begane grond woning
  - Entree/hal: ca. 4.59 x 1.68 m.
  - Woonkamer: ca. 41 m²
  - Slaapkamer 1: ca. 5.00 x 4.59 m.
  - Badkamer: ca. 3.40 x 3.55 m.
  - Dichte eetkeuken: ca. 21 m²
  - Berging keuken: ca. 1.56 x 1.74 m.  Begane grond schuurgedeelte
  - Hal: ca. 1.10 x 4.24 m.
  - Bijkeuken: ca. 4.50 x 2.72 m.
  - Toilet: ca. 1.85 x 0.91 m.
  - Berging/ schuur: ca. 4.75 x 6.55 m. (minus het toilet)

  Eerste verdieping woning
  - Gang: ca. 7.03 x 1.64 m.
  - Slaapkamer 2: ca. 2.98 x 3.22 m.
  - Slaapkamer 3: ca. 2.98 x 3.58 m.
  - Slaapkamer 4: ca. 5.18 x 4.50 m.

  Zolder woning
  - Bergzolder: ca. 33 m²

  Zolder schuurgedeelte
  - Bergzolder: ca. 37 m²
  - (Slaap)kamer 6: ca. 3.82 x 4.76 m.

  KADASTER
  - Gemeente Dordrecht, sectie N, nummer 5256, groot 1.357 m².

  BESTEMMING
  - Vigerend bestemmingsplan ‘Sterrenburg’, door de gemeenteraad van Dordrecht vastgesteld op 28 augustus 2012 en met ingang van 25 oktober 2012 in werking getreden en eveneens onherroepelijk geworden. Bestemming: ‘wonen’ en ‘tuin’.
  ALGEMEEN
  - Goten rondom zijn vernieuwd in ca. 2010;
  - Gevelpleisterwerk en buitenschilderwerk uitgevoerd in ca. 2012;
  - De gemeente Dordrecht is voornemens om het pand Venuslaan 1 aan te wijzen als gemeentelijk monument. Hiertoe zal een aanwijzingsprocedure gevolgd worden.


  TECHNISCHE INSTALLATIES
  - Verdeelinrichting meterkast bestaat uit: 6 groepen, een fornuisgroep, een krachtgroep en een aardlekschakelaar;
  - Verwarming en warmwatervoorziening via een gasgestookte cv-combiketel (Vaillant, ca. 2003);
  - Glasvezel aansluiting (2 stuks).

  WAND EN VLOERAFWERKINGEN
  - Begane grond: diverse wandafwerkingen (stuc en sauswerk, behang en houten schroten). Diverse vloerafwerkingen (laminaat en plavuizen. De eiken vloerdelen in de woonkamer en de eetkeuken worden door de huidige bewoner verwijderd.).
  - Eerste verdieping: diverse wandafwerkingen (gesausde gipsplaten en behang). Laminaat vloerafwerking.

  Disclaimer
  Nadrukkelijk vermelden wij dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen derhalve geen rechten worden ontleend en zijn wijzigingen voorbehouden.

  De vermelde afmetingen zijn lengte/ diepte x breedte (bezien vanuit het binnentreden van een ruimte).


  De vermelde afmetingen/ oppervlakten in deze informatie zijn gemeten op basis van de BBMI (Branche Brede Meetinstructie). De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoer en van de meting.

  Let op! De foto’s in deze verkooppresentatie zijn genomen met een groothoeklens. Voor verkrijging van een reële indruk van de ruimten dient u de foto’s te spiegelen aan de vermelde afmetingen!

  Indien er plattegronden aan deze brochure zijn toegevoegd, houdt u er dan rekening mee dat deze plattegronden slechts een indicatie geven van de indeling.

  Heeft u als geïnteresseerde deze woning bezichtigd met Zoomer Makelaardij, dan willen wij u graag verzoeken om ons binnen 5 werkdagen een reactie te geven.

  Zoomer Makelaardij verlangt bij een verkooptransactie dat de kopende partij t.b.v. de verkopende partij een bankgarantie stelt c.q. waarborgsom stort ter grootte van 10% van de koopsom kosten koper. Dit ter meerdere zekerheid tot nakoming van de verplichtingen die voortvloeien uit de koopakte voor de kopende partij

  Besluit u tot aankoop van een woning, denkt u dan aan een NVM aankoopmakelaar voor het behartigen van uw belangen.
   • Type

    Vrijstaande woning

   • Adres

    Venuslaan 1

   • Plaats

    Dordrecht

   • Postcode

    3318 JX

   • Status

    Ingetrokken

   • Bouwjaar

    1688

   • Inhoud

    1150 m3

   • Woonoppervlakte

    195 m2

   • Perceelgrootte

    1357 m2

   • Zonligging

    -

   • Slaapkamers

    5

   • Garage

    Garage mogelijk, Parkeerplaats

   • Energieklasse

    -

   • Bijzonderheden

    Dubbele bewoning mogelijk

  Neem contact op met Zoomer Makelaardij

  Wilt u een bezichtiging en/of meer informatie over deze woning (Venuslaan 1)? Vul dan onderstaand formulier in.


   U kunt hier kort en krachtig ter voorbereiding op het gewenste contact uw vraag stellen over

   Privacy

   Uw gegevens zijn altijd beschermd. Om uw contactverzoek te kunnen insturen hebben we op zijn minst goedkeuring voor het opslaan van uw gegevens nodig.

   Ik snap dat mijn gegevens worden opgeslagen.
   Uw gegevens zijn altijd veilig en worden nooit doorverwezen naar derde partijen.
   Ik sta open voor contact momenten.
   Wilt u vrijblijvend op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

   * = verplicht veld